advies & nieuws
Foto’s op mijn website en het auteursrecht: waar moet ik op letten?

Wanneer men een website bezoekt, wordt men quasi altijd geconfronteerd met foto’s.  Die foto’s spelen vanuit het marketing aspect een belangrijke rol om de aandacht van de bezoeker te bewaren. Toch is het ook van belang om daarbij het juridische luik niet uit het oog te verliezen. Een foto valt nl. al vrij snel onder de noemer van ‘auteursrechtelijk beschermde werken’.

In deze blog zetten we uiteen waar u op moet letten wanneer u foto’s op uw website wil plaatsen.

Lees meer
Online aankoop via Biddit: waar dient u op te letten?

Van zodra kandidaat-kopers een potentiële woning op het oog hebben, kan het vaak niet snel genoeg gaan. Het online platform Biddit heeft daar sinds 2018 gehoor aan gegeven. Via deze website kunnen kandidaat-kopers hun woning nl. online aankopen. Deze snelle manier van aankopen, leidt er soms toe dat kopers iets te snel handelen en achteraf spijt hebben van hun beslissing.

Is mijn aankoop via Biddit wel rechtsgeldig?

Lees meer
Zijn mijn werknemers gevaccineerd?

In deze blog brengt Blienberg Advocaten een aantal belangrijke zaken in kaart voor de werkgevers in verband met de – al dan niet verplichte- vaccinatie van werknemers.

  1. Verplichting tot vaccinatie van werknemers? 

Het antwoord op de vraag of een werkgever zijn werknemers kan verplichten om zich te laten vaccineren is heel eenduidig: neen. De vaccinatie tegen corona verloopt geheel vrijwillig. Het is aan de werknemer om dit voor zichzelf uit te maken.

Lees meer
Het vraagrecht van de aandeelhouders in het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen

Het WVV stipuleert dat aandeelhouders zowel van NV, BV als CV vragen kunnen stellen aan de bestuurders. Dit recht kan worden uitgeoefend tijdens een jaarlijkse, een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering en vloeit voort uit de verantwoordingsplicht van bestuurders.

Lees meer
BTW en e-commerce: versoepeling op komst?

E-commerce is alomtegenwoordig in onze huidige samenleving. Waar e-commerce in haar eerste fases nog beperkt bleef qua reikwijdte, gaat dit nu al ruim over de landsgrenzen heen.  Bijgevolg krijgen veel webshops uiteraard te maken met buitenlandse btw-regels.  Met het oog hierop zal Europa vanaf 1 juli 2021 de btw-regels versoepelen om het online handelsverkeer vlotter te laten verlopen.

Lees meer