Vakgebieden

Contractenrecht

Blienberg Advocaten is vertrouwd met de opmaak, het nazicht, advies en geschillenbeslechting rond (handels)contracten.

Lees meer
Insolventierecht

Blienberg Advocaten heeft een doorgedreven kennis van het insolventierecht in huis.

Het kantoor beschikt over een ruime know-how en veel praktijkervaring in het begeleiden van ondernemingen in moeilijkheden. We zijn expert in zowat alle deelaspecten van deze rechtstak.

Lees meer
Vennootschapsrecht

Vennootschapsrecht is in het verleden quasi steeds hetzelfde gebleven en nooit onderhevig geweest aan ingrijpende wijzigingen.

Sinds vorig jaar is daar echter verandering in gekomen. België heeft een heel nieuwe vennootschapswetgeving.

Blienberg Advocaten staat er voor in steeds up-to-date te zijn met de laatste wetswijzigingen maar ook met de voorontwerpen zodat we u als ondernemer steeds proactief kunnen informeren en adviseren.

Lees meer
Ondernemingstrafrecht

Onze aanpak ‘voorkomen is beter dan genezen’ geldt ook in deze materie. Indien u preventief te werk wil gaan om een strafrechtelijke vervolging als bestuurder, zaakvoerder of aandeelhouder te voorkomen, bent u bij Blienberg advocaten aan het juiste adres. Wij voeren graag voor u een strafrechtelijke risico-analyse uit om een eventuele aansprakelijkheid te voorkomen.

 

Lees meer
Bouwrecht

Blienberg advocaten verleent juridisch advies en bijstand aan elke partij betrokken bij een bouwproject  en dit voor alle juridische aspecten waarmee deze partijen te maken krijgen.  Onze expertise rijkt verder dan specifieke bouwgeschillen, doch ook over het innen van facturen, het opstellen van contracten, enz. 

Lees meer
Arbeidsrecht

Het individueel arbeidsrecht regelt de verhouding tussen werkgever en werknemer.

Blienberg advocaten staat u als ondernemer bij voor pragmatisch advies inzake individueel arbeidsrecht.  Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste afspraken, het opmaken van de juiste contracten,  en het zoeken van de juiste oplossingen bij conflicten. Hierbij dragen wij oplossingen via bemiddeling hoog in het vaandel

Lees meer
GDPR ( NL: Algemene Verordering gegevensbescherming)

Magda Lauwers heeft in januari 2018 de opleiding Data Protection Officer met succes beëindigd. Zij kan ervoor zorgen dat uw bedrijf op een pragmatische en betaalbare wijze in orde wordt gebracht met deze regelgeving. 
Wat houdt deze wetgeving nu juist in?
Elke ondernemer, van de éénmanszaak tot de multinational, moet ervoor zorgen dat de wijze waarop hij persoonsgegevens van natuurlijke personen beheert en bewerkt, beantwoordt aan de regels en verplichtingen die zijn opgenomen in de GDPR.

Lees meer