Expertises

Vennootschapsrecht

Het Vennootschapsrecht is in het verleden lange tijd niet onderhevig geweest aan ingrijpende wijzigingen.

Sinds 2019 is daar echter verandering in gekomen. België heeft een heel nieuwe vennootschapswetgeving.

Blienberg Advocaten is steeds op de hoogte van de laatste wetswijzigingen en van de voorontwerpen tot wet zodat we u als ondernemer steeds proactief kunnen informeren en adviseren.

Stel, u bent een ondernemer en u wenst uw activiteiten onder te brengen in een vennootschap.

Blienberg Advocaten kan u helpen bij de keuze van de meest gepaste vennootschapsvorm en effectieve oprichting van de vennootschap.

Heeft u als ondernemer al een vennootschap dan kan u bij ons terecht voor advies bij de dagelijkse werking, juridische bijstand van de raad van bestuur of zaakvoerder,  kapitaalstructuur, aansprakelijkheidsproblemen, evenals de ontbinding/vereffening van uw vennootschap of de omvorming van uw vennootschapsvorm.

Onze gespecialiseerde advocaten zorgen hierbij ook voor de redactie van alle types van vennootschapsdocumenten, zoals de statuten van een vennootschap op maat, overeenkomsten tot overdracht van activa en/of inbreng van algemeenheden, aandeelhoudersovereenkomsten, consultancy- en management overeenkomsten.

U kan bij ons terecht voor al uw juridische vragen evenals voor uw verdediging in een gerechtelijke procedure. Het kantoor staat bestuurders en zaakvoerders ook bij in zaken van burgerrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van rechtspersonen, bestuurders en aandeelhouders. Zie hierover meer in het vakgebied ‘ondernemingsstrafrecht’.

Hier vindt u onze contactgegevens. U kan steeds telefonisch contact opnemen of een mailtje sturen naar advocaten@blienberg.com. U kan ook altijd uw vraag stellen via ASK2LEGAL