advies & nieuws
Telecomoperatoren en het verschil in behandeling door de GBA. Is de GBA altijd zo objectief?

Samen met de Coronacrisis worden we vandaag de dag voortdurend geconfronteerd met de Algemene Gegevensbescherming (AVG) of misschien beter gekend als de GDPR. Logischerwijze vallen ook de telecomoperatoren onder deze wetgeving. Toch nemen niet alle telecomoperatoren het even nauw met deze regelgeving. Zo werd Proximus onlangs gesanctioneerd door de GBA (Gegevensbeschermingsautoriteit). Telenet ontsnapte daarentegen aan een zware sanctie.

Lees meer
Het voorbereidend akkoord en andere tijdelijke versoepelingen in het insolventierecht!

In een eerdere blog over het einde van het faillissementsmoratorium hebben we het al kort gehad over de aankondiging van de regering omtrent bepaalde hervormingen in het insolventierecht ten voordele van ondernemingen.

De Kamer heeft recent verschillende maatregelen gestemd, waarvan er 3 uit springen.

Lees meer
Het optreden van de maatschap in het rechtsverkeer, minder evident dan het lijkt…

De maatschap is een vennootschapsvorm die niet onderworpen is aan de oprichtings- en openbaarmakingsverplichtingen, met name de neerlegging van een oprichtingsakte en de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad. De beperkte formaliteiten maken dat de maatschap vaak wordt gebruikt in kader van samenwerkingsverbanden van tijdelijke aard.

Lees meer
Wat met een huurder die na de opzegging van de overeenkomst het pand blijft betrekken?

Het is zeker niet ondenkbaar dat de huurder na de opzegging van de overeenkomst door de verhuurder nog geen nieuw pand heeft gevonden of dat er nog verbouwingen gaande zijn aan het nieuwe pand, hetgeen in deze corona-tijden zeker kan voorvallen. De vraag is of men als huurder in dergelijk geval beroep kan doen op de verlenging van de overeenkomst.

Lees meer